luni, 18 octombrie 2010

SAREA - nu doar in bucate, ci si in remedii de ingrijire



Apa sarata face pielea mai rezistenta, sporeste circulatia sangelui, intareste tesutul si elimina punctele negre. Acest tratament in puteti practica atat pe malul marii, cat si acasa. La fel de bine puteti folosi sare grunjoasa sau sare marina, cumparata de la magazine.

INTARESTE EPIDERMA

O simpla baie in apa cu sare si pielea se intareste, fara a se usca. Puneti aproximativ 500

g de sare in apa fierbinte (pentru a se dizolva mai repede) si savurati cele 15 minute de relaxare, si ca acest rasfat sa fie dus la bun sfarsit, este recomandat ca dupa aceasta baie sa compensam cu un somn odihnitor.

CURATA PIELEA

Daca dup ace iesiti din baie nu va clatiti, ci va lungiti in pat, cristalele de sare ramase pe piele

o vor curate de orice impuritati ramase. Si continuati curatearea cu un dus cald.

USCAREA COSURILOR

Pentru curatarea tenului, dizolvati 2 linguri de sare intr-un litru de apa fierbinte. Lasati sa se raceasca. Inmuiati in lichidul rezultat un prosopel si aplicati_l 5 minute pe fata. Actioneaza rapid contra impuritatilor si a pielii grase.

FACE PIELEA DE MATASE

Masca pentru corp: 2 cesti de sare, un sfert de cana de apa calda si o cana de untdelemn de masline. Se amesteca bine intr-un recipient, iar pasta obtinuta se aplica pe corp de jos in sus. Lasati sa actioneze 20 de minute, apoi faceti dus.

PENTRU REGENERARE

Puneti 300 g de sare in cada, apoi lasati sa curga mai intai apa fierbinte, apoi calduta. Adaugati 2 litri de lapte si o cana de miere de albine si amestecati bine.

PEELING

Un peeling rapid pentru piele uscata si aspra : 2 pahare de sare grunjoasa, se amesteca cu un pahar de ulei si un sfert de pahar de apa, pana se obtine o pasta omogena. Se pune pe piele, se freaca usor, se lasa sa actioneze, apoi se spala cu apa calda.

CONTRA MATRETII

Frecati-va radacina parului cu sare. Lasati sa actioneze 10 minute, apoi clatiti-va cu apa calduta.

P.S. : amestecati sarea cu plante aromate ( rozmarin, trandafir, lavanda, … ). Baia va fi o placere!

So, BALACEALA PLACUTAAA!!!

6 comentarii:

  1. hmmmm... impotriva matretii!? that's interesting...

    RăspundețiȘtergere
  2. mai am obiceiul sa imi aranjez punctele de pe fata uneori, si pe urma plang admirand roseala...intr-o zi mi-am amintit ce atunci cand ajungeam la bazinele sarate de la Valcea orice rana mi se vindeca repede si m-am gandit ca dupa un "macel" sa ma frec pe fata umezita cu sare grunjoasa. Pe langa ca te alegi cu abraziune, mi s-a parut ca decongestioneaza mult mai repede iritatiile.Dimineata nici nu ziceai ca mi-as fi atins fata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie mi-a zis o prietena si nu am crezut, apoi bunica mea mi-a zis k in tineretile ei asa rezolva problema cosutilor.
    Abia atunci am inceput sa caut la ce e buna sarea si uite ce am gasit...:D:*

    RăspundețiȘtergere
  4. OMG abia astept sa ajung acasa si sa incep procesul de rasfatare... Merci pentru articol, informatiile sunt super:D:D

    RăspundețiȘtergere
  5. hehe....cat de bine imi pare sa aud asta :*

    RăspundețiȘtergere