duminică, 10 octombrie 2010

Miere si scortisoara....


Acum ceva timp am citit intr-o revista ca mierea alaturi de scortisoara face minuni. Si, sincer, au maaaaaaaaaaaare dreptate. Just check this out!!


1. Boli de inima. Intinde pe paine miere si presara putina pudra de scortisoara, in locul gemului. Este recomandat consumul zilnic, la micul dejun. Datorita faptului ca aceasta combinatie imbunatateste circulatia sanguina si intareste ritmul cardiac, persoanele cu probleme cardiovasculare au posibilitatea sa previna eventualele probleme apeland cu incredere la aceasta combinatie.

2. Artrita. Aplica o pasta din cele doua ingrediente (o parte de miere in doua parti de apa calduta plus 1 lingurita cu pudra de scortisoara) pe locul afectat si maseaza incet. Expertii de la Universitatea din Copenhaga au efectuat un experiment in care 200 de persoane afectate de artrita au fost tratate timp de o saptamana cu o cana cu apa fierbinte amestecata cu o lingura de miere si 1/2 lingurita de scortisoara pudra. Rezultatele au aratat ca 73 dintre persoanele tratate au scapat complet de dureri in interval de o luna. Asadar, nu strica sa consumi in fiecare dimineata pe stomacul gol o cana din acest amestec.

3. Pierderea parului. Amesteca ulei de masline cald cu 1 lingura de miere si 1 lingurita de scortisoara pudra si intinde-o pe par inainte de baie. Se lasa sa actioneze timp de 10-15 minute, dupa care se indeparteaza.

4. Infectii urinare. Pentru a-ti proteja vezica urinara, amesteca intr-un pahar cu apa calduta 1 lingurita cu miere si 2 linguri cu pudra de scortisoara. Apoi se bea.

5. Dureri de dinti. Aplica de cate ori este nevoie o pasta formata din miere (5 lingurite) si pudra de scortisoara (1 lingurita) pe dintele afectat.

6. Colesterol. Adauga scortisoara (3 lingurite) si miere (2 linguri) in apa fiarta sau ceai verde si apoi bea. Specialistii sustin ca nivelul colesterolului "rau" este redus cu pana la 10% intr-un interval scurt de numai 2 ore de la administrarea bauturii. Mai mult, studiile de specialitate arata ca mierea de albine naturala daca este consumata cu regularitate si in cantitati mici ne scapa de problemele cu colesterolul. Dar, asta nu inseamna ca trebuie sa uitam de regimul alimentar pe care trebuie sa-l urmam cu strictete.

7. Raceala. Se bea o cana cu apa calduta, miere (1 lingura) si scortisoara (1/4 lingurita). Face bine la tuse si curata sinusurile.

8. Indigestie. Se ia o lingura cu miere presarata cu scortisoara inainte de masa pentru a scapa de aciditate si a accelera procesul de digestie.

9. Longevitate. Consuma regulat ceai cu miere si scortisoara. Se pune la fiert 3 cani cu apa in care se adauga 4 linguri cu miere si 1 lingura cu scortisoara.

10. Acnee. Aplica o pasta formata din miere (3 linguri) si scortisoara (1 lingurita) pe cosuri inainte de culcare. Indeparteaza cu apa calduta a doua zi.

11. Obezitate. Pentru a scadea in greutate, fierbe in apa miere (1 lingura) si scortisoara (1/2 lingurita) si apoi bea acest amestec in fiecare dimineata, pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inainte de micul dejun.

12. Respiratie urat mirositoare. Gargara cu miere si scortisoara amestecate cu apa fierbinte.

13. Probleme cu stomacul. Mierea in combinatie cu scortisoara indeparteaza senzatia de balonare si reduce intensitatea durerilor de stomac.

14. Sistemul imunitar. Datorita continutului de vitamine si fier din mierea de albine combinata cu scortisoara apara sistemul imunitar de actiunea nociva a radicalilor liberi.

15. Cancer. O serie de studii efectuate recent au demonstrat eficienta acestei combinatii in tratarea cancerului stomacal si osos. Pe langa tratamentul prescris de oncolog este indicat sa iei de 3 ori pe zi cate o lingura cu miere de albine presarata cu scortisoara.

16. Oboseala. Ca sa eviti starile de epuizare si somnolenta pe care le resimti in cursul zilei poti sa apelezi la acest remediu excelent si sa constati pe propria piele efectele revigorante. Amesteca intr-un pahar cu apa o lingura cu miere de albine si presara putina pudra de scortisoara. Bea un pahar dimineata si unul dupa-amiaza cand te cuprinde toropeala.

4 comentarii:

  1. Nu stiam ce efecte are combinatia asta asupra organismului, dar stiu ca o cana de lapte cald, cu miere si scortisoara e raiul pe pamant :X

    RăspundețiȘtergere
  2. eu, ieri, zi de duminica, ziua mea de rasfat mi-a facut o masca cu miere, iaurt si scortisoara...Doamne ce fata fina aveam dupa aceea :)

    RăspundețiȘtergere
  3. exact fetelor....nici eu nu am crezut pana nu am incercat. si vedeti bine e "raiul pe pamant" :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna CandyMax :)
    Sunt Alexandra de la Silly Little Moo si tocmai am vazut ca ai adugat blogul meu in lista ta:)

    Merci ca iti plac chestiutele mele:D
    Am sa te rog sa iti alegi ceva de pe SLM, asa vreau sa iti multumesc:)

    Scuze ca iti scriu asta in comentariu dar nu am gasit nici o adresa de e-mail :)

    Puuup si o seara buna!
    Apropo e ff tare articolul

    RăspundețiȘtergere